Клиника за пластична хирургия Нефертити

Начало » За клиниката » Доц. Д-р Емил Георгиев

Доц. Д-р Емил Георгиев

Биографична справка на Доц. Д-р Емил Георгиев


Доц. Д-р Емил Георгиев е първият български пластичен хирург,осъществил процедурата ЛИПОСУКЦИЯ през 1982 г.


Доц. Д-р Емил Георгиев специализира пластична, естетична и реконструктивна хирургия от 1975 г. и е водещ специалист сред пластичните хирурзи в България. Посветил се е на желанието да възстановява добрия външен вид, самочувствието и увереността на своите пациенти. Спецификата и доброто познаване на лицево-челюстната хирургия му дават съществено преимущество и увереност в крайния резултат. Съществен дял от пластичните естетични операции са на лице. За да си съперничи с природата, пластичният хирург трябва да борави умело и деликатно с човешката материя, да прилага малко инвазивни техники. Необходими са точност, прецизност, както и рядкото умение да се улови детайла.

 

Доц. Д-р Емил Георгиев е първият български пластичен хирург, осъществил процедурата ЛИПОСУКЦИЯ в България през 1982 г. в бившия Център за медицинска козметика в София.

 

През 1991 г. става старши научен сътрудник и доцент в Медицинска академия. Скоро след това –през 1992 г. основава първата Клиника за пластична хирургия в България “Нефертити”.

 

Доц. Д-р Емил Георгиев е пластичен хирург, който се придържа към най-добрите световни практики за постоянно повишаващо се ниво на лекарска компетентност.

 

Като мениджър на клиниката, той инвестира непрестанно в иновации на ниво медикаменти, оборудване, технология, ноу хау и в крайна сметка – на услугата за клиента. Всичко тук е в името на пациента – неговата сигурност, задоволство от обслужването и от крайния резултат.

 

Възползвайте се от неговия 30- годишен опит, знания и умения за постигането на Вашия идеал за красота.


Членство в организацииОбширния опит на Доц. Д-р Емил Георгиев резултира в пространствени умения за моделиране на лицето и скулптуриране на тялото. Признание за експертните му умения като пластичен хирург са участията му в най-елитните международни дружества за пластична, естетична и реконструктивна хирургия в световен мащаб.

 


Ежегодно участва в няколко международни събития на пластичните хирурзи от най-висок ранг за обмяна на идеи и опит. Притежава ефективни специализации в САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Гърция, Турция, Израел и Австралия. Като член на българската и международна асоциации за пластична, реконструктивна и естетична хирургия, участва ежегодно в специализирани курсове по теми от медицинската практика. По този начин държи ръка върху пулса на последните тенденции и нововъведения в пластичната и естетична хирургия.