Клиника за пластична хирургия Нефертити

Начало » Процедури » Бюст » Намаляване на бюст

Намаляване на бюст

Намаляване на бюст


Тежестта на прекалено големите гърди може да причини множество здравословни проблеми като болки в гърба и врата, зачервяване на кожата и затруднения в дишането. Интервенцията се предприема, за да се намали обема на прекалено големите и отпуснати гърди, като се прилага техника, придаваща им подходяща форма и стегнатост. Най-често намаляването и повдигането се извършват посредством отстраняване на излишната тъкан- мазнина и кожа, а ареолите се преместват на ново по-високо ниво. В резултат се оформя естетичен, стегнат и пропорционален бюст с хармоничен контур.

Процедурата


По време на интервенцията за намаляване на бюст, Доц. д-р Емил Георгиев ще отстрани излишната тъкан и кожа, за да моделира един бюст - по-малък, ефирен и стегнат . Ареолите се преместват на ново място, пропорционално на новата големина и форма.

Продължителност: 90-120 минути

Анестезия: Извършва се с обща анестезия. Пациентката може да се прибере у дома си или да остане за медицинско наблюдение в клиниката.

Време за възстановяване:

Болка: Пациентките рядко изпитват болка, която при нужда успешно се контролира с медикаменти, лек дискомфорт за 2-3 дни
Отток: 4-8 седмици; изтръпналост на тъканите в съседство за 8 и повече седмици
Синини: появяват се рядко
Превръзки и конци: за 8 -14 дни
Ежедневни ангажименти и работа: Връщане към работа без физическа активност-1 седмица, с физическа активност 10-14 дни
Физически упражнения: след 4 седмици
Краен резултат: приблизително 2-4 месеца

Предоперативната консултация е първата крачка и в същото време - много важна част от процеса на изграждане на новата ви визия. Ние ще Ви посветим във възможностите и пълния потенциал, но и в ограниченията на всяка една от предложените интервенции. Ще анализираме Вашето лице и тяло и ще чуем вашите желания, защото всеки има собствени уникални естетическите представи, индивидуални желания и цели. Основния ни приоритет винаги ще бъде да постигнем мечтания външен вид, който да Ви даде импулс и вдъхновение за ежедневни триумфи и респектираща самоувереност.

Фото галерия