Клиника за пластична хирургия Нефертити

Начало » Процедури » Лице » Корекция на уши

Корекция на уши

Корекция на уши / Отопластика /


Деца и възрастни, при които ушите стоят настрани от главата са показани за такава интервенция, наречена още Отопластика. Процедурата Отопластика най-често се свежда до прилепването на клепнали уши към главата или до намаляване на ушната мида. Няма определена възраст за операцията Отопластика. След 4-годишна възраст, когато ушите са почти напълно оформени може да се предприема Операцията на ушите и така да се предпазят децата от подигравките на връстниците си. С най-новите техники за моделиране на хрущяла, нашите пациенти се радват на перфектен резултат след Отопластиката, когато ушите са прибрани към главата по максимално естествен начин. Крайният резултат след Отопластиката е чудесен, а в някои случаи промяната е толкова голяма, че околните не могат да Ви познаят при новата Ви среща.

В клиника "Нефертити" се извършва и успешна реконструкция на уши, липсващи по рождение или в резултат на сериозно нараняване.

 

Процедурата


За Операцията на уши или Отопластика , Доц. д-р Емил Георгиев прави малък разрез зад всяко ухо,  след което моделира ушния хрущял и прилепва ухото към главата.

Продължителност: 45-60 минути

Анестезия:
В зависимост от показанията и желанието на пациента Операцията на уши се извършва с локална или обща анестезия. Пациента може да се прибере у дома си или да остане за медицинско наблюдение в клиниката.

Време за възстановяване:

Болка: Пациентите рядко изпитват болка, която при нужда успешно се контролира с медикаменти, лек дискомфорт за 2-3 дни
Синини: няма
Отток: 3-6 седмици; изтръпналост на тъканите в съседство за 6 и повече седмици
Превръзки и конци: за 5-7 дни
Ежедневни ангажименти и работа: Връщане към работа - след 7 дни
Физически натоварвания и фитнес: след 1 седмица

Краен резултат: приблизително 2 - 3 месеца.


Предоперативната консултация е първата крачка и в същото време - много важна част от процеса на изграждане на новата ви визия. Ние ще Ви посветим във възможностите и пълния потенциал, но и в ограниченията на всяка една от предложените интервенции. Ще анализираме Вашето лице и тяло и ще чуем вашите желания, защото всеки има собствени уникални естетическите представи, индивидуални желания и цели. Основния ни приоритет винаги ще бъде да постигнем мечтания външен вид, който да Ви даде импулс и вдъхновение за ежедневни триумфи и респектираща самоувереност.

Фото галерия