Клиника за пластична хирургия Нефертити

Начало » Процедури » Лице » Корекция на клепачи

Корекция на клепачи

Корекция на горен/долен клепач / Блефаропластика /


Кожата на клепачите е изключително тънка, нежна и суха, затова и най-рано остарява. Оперативната интервенция на горни / долни клепачи или блефаропластика се препоръчва за онези пациенти които имат излишна тъкан и възглавнички около горните и / или долните клепачи. Тези подпухнали депа правят лицето Ви да изглежда уморено и сърдито.

Извършена самостоятелно или в комбинация с операция за повдигане на веждите (горен фейс-лифтинг), процедурата заличава следите на времето, връща младежкото излъчване и свежия вид. Има множество техники за максимален резултат в зависимост от медицинските показания и особености на индивида.

 

Процедурата


Доц. д-р Емил Георгиев премахва малко количество мазнина, заедно с отпуснатата кожа, понякога и част от мускула, за да втали очите и подмлади общото изражение на лицето. Разрезите се намират в гънката на горния клепач или непосредствено под окото и след няколко месеца стават почти невидими.

Продължителност: 30-60 минути

Анестезия: В зависимост от показанията и желанието на пациента се извършва с локална или обща анестезия. Пациента може да се прибере у дома си или да остане за медицинско наблюдение в клиниката.

Време за възстановяване:

Болка: Няма болка, лек дискомфорт за 2-3 дни
Синини: 3-5 дни
Отток: 3-6 седмици; изтръпналост на тъканите в съседство за 6 и повече седмици
Превръзки и конци: за 5-6 дни
Ежедневни ангажименти и работа:  Връщане към работа без физическа активност- след 7 дни;  с физическа активност 10-14 дни
Физически натоварвания и фитнес: след 3 седмици

Краен резултат: приблизително 3 - 9 месеца.

Резултатите от интервенцията са индивидуални и въпреки че траят с години, не са в състояние да спрат процесите на остаряване.

Предоперативната консултация е първата крачка и в същото време - много важна част от процеса на изграждане на новата ви визия. Ние ще Ви посветим във възможностите и пълния потенциал, но и в ограниченията на всяка една от предложените интервенции. Ще анализираме Вашето лице и тяло и ще чуем вашите желания, защото всеки има собствени уникални естетическите представи, индивидуални желания и цели. Основния ни приоритет винаги ще бъде да постигнем мечтания външен вид, който да Ви даде импулс и вдъхновение за ежедневни триумфи и респектираща самоувереност.

 

Фото галерия