Клиника за пластична хирургия Нефертити

Начало » Процедури » Лице » Челен фейс лифтинг

Челен фейс лифтинг

Челен лифтинг (повдигане на вежди)


Задават ли ви често въпроса защо изглеждате гневен, ядосан и уморен? Възрастта, наследствеността и полът предопределят положението на веждите върху лицето ни. С годините слоят мазнина, разположен непосредствено под тях, изтънява, нивото на веждите слиза постепенно надолу, а лицето започва да изглежда сърдито, уморено и остаряло. В допълнение, появилите се бръчки тип „пачи крак”, гневна бръчка между веждите и хоризонталните по челото създават неприятна гледка. Тогава именно се препоръчва да се предприеме процедурата горен фейс-лифтинг.

Основната цел на операцията е да "отвори" погледа и да придаде младежко излъчване на лицето. Доц д-р Емил Георгиев е експерт в иновативните техники за челен фейс-лифтинг, при който всички тъкани по челото и веждите се лифтират встрани и нагоре. Веждите се фиксират на ново, по-високо ниво и Вие вече имате приветливо и лъчезарно изражение. Разрезите са в областта на косата и са на практика невидими. Ако процедурата се съчетае с корекция на горни клепачи или фейс-лифтинг резултатите са наистина удивителни.

Процедурата


През разрези в областта на косата Доц. д-р Емил Георгиев лифтира тъканите на челото обратно на процесите на гравитация и фиксира веждите на ново, по-високо ниво.

Продължителност: 45-90 минути

Анестезия: Извършва се с обща анестезия.. Пациента може да се прибере у дома си или да остане за медицинско наблюдение в клиниката.

Време за възстановяване:

Болка:
Пациентите рядко изпитват болка, която при нужда успешно се контролира с медикаменти, лек дискомфорт за 2-3 дни
Синини: 3-5 дни
Отток: 3-6 седмици; изтръпналост на тъканите в съседство за 6 и повече седмици
Превръзки и конци: за 7-12 дни
Ежедневни ангажименти и работа:
Връщане към работа без физическа активност- след 10-14 дни;
с физическа активност 21 дни
Физически натоварвания и фитнес: след 3 седмици

Краен резултат: приблизително 3 - 6 месеца

Резултатите от интервенцията са индивидуални и въпреки че траят с години, не са в състояние да спрат процесите на остаряване.

Предоперативната консултация е първата крачка и в същото време - много важна част от процеса на изграждане на новата ви визия. Ние ще Ви посветим във възможностите и пълния потенциал, но и в ограниченията на всяка една от предложените интервенции. Ще анализираме Вашето лице и тяло и ще чуем вашите желания, защото всеки има собствени уникални естетическите представи, индивидуални желания и цели. Основния ни приоритет винаги ще бъде да постигнем мечтания външен вид, който да Ви даде импулс и вдъхновение за ежедневни триумфи и респектираща самоувереност.

Фото галерия