Клиника за пластична хирургия Нефертити

Начало » Въпроси и съвети » Често задавани въпроси

Често задавани въпроси

Десет въпроса за процедурата Лазерен Пилинг

 

 

Може ли да се прави при всяка възраст?

 

 

Да, лазерения пилинг може да се прави при всяка възраст – клиенти за тази процедура са както 20-годишни с проблемна кожа –дупки и петна след акне, така и 65-годишни дами и господа, с желание за стягане и подмладяване на лицето без хирургия.

 

 

 

 

Колко процедури са необходими, за да има резултат?

 

 

В повечето случаи процедурата е еднократна. Когато имаме тежки белези и дупки от акне, повторение на процедурата може да се направи не по-рано от 3 месеца.

 

 

За поддържане на стегната кожа, можете да повтаряте Лазерния пилинг през  2 години.

 

 

Ако имате кръвоносни съдове или следи от петна и искате да продължите - препоръчително да се продължи с Фотоподмладяване.

 

 

 

 

Колко трае една процедура?

 

 

Процедурата е кратка – отнема около 15-20 мин.

 

 

 

 

Болезнена ли е процедурата?

 

 

За по-голям комфорт процедурата се прави с местна упойка - намазване на обезболяващ крем. Усещането при самото третиране е за парене или като удар с ластиче. Усещането след процедурата е за опъване и стягане, като след излагане на силно слънце.

 

 

 

 

Изисква ли процедурата Лазерен пилинг време за възстановяване?

 

 

Да, процедурата Лазерен пилинг изисква време за възстановяване – 5-7 дни. За този период ще имате малки крусти по лицето, като от охлузване. Няма да има превръзка, няма да има зачервяване, но е желателно да се възстановявате в домашни условия или да работите от в къщи.

 

 

 

 

Колко траен е резултата?

 

 

Лазерния пилинг провокира засилено отделяне на колаген в дермата за около 40 дни след третирането. На 7 ден след процедурата ще изглеждате чудесно, но резултата ще се подобрява в посочения период.

 

 

Процедурата сама по себе си не може да спре процесите на остаряване, но ефекта ще остане с вас за около 2 години.

 

 

 

 

Кои са предимствата на лазерния пилиниг пред дермабразиото или химическия пилинг?

 

 

Лазерния пилинг e по-нов и иновативен метод, с прецизирана дълбочина на проникване на лъча и много по-бързо възстановяване.

 

 

 

 

Трябва ли да се подготви кожата преди процедурата?

 

 

Кожата на лицето, шията или деколтето, които ще бъдат третирани, трябва да бъдат чисти – без грим, фон дъо тен или пудра. Желателно е кожата да бъде добре хидратирана.

 

 

 

 

Как ще изглеждам в дните след процедурата?

 

 

В първите дни след терапията ще имате изгорели малки точки /крусти/ на третирания участък. Тези крусти в никакъв случай не трябва да се търкат. Крустите ще паднат сами, когато оздравеят – 5-7 дни. След 4 ден ще виждате все повече светли участъци, без крусти – светла и бяла кожа. На 7 ден ще можете да се върнете към обичайните си задължения.

 

 

 

 

Може ли да имам тен от море, солариум или автобронзанти и да предприема лазерен пилинг?

 

 

Абсолютно противопоказно е да се прави процедурата Лазерен пилинг при наличие на тен от море, солариум или автобронзанти.

 

В случаите, когато вече сте направили Лазерен пилинг на коята и да е зона по лицето или тялото, е абсолютно противопоказно излагането на слънце или солариум за 2 месеца. За същия период е задължително ползването на слънцизащитен фактор SPF 50+ при излизане навън.