Клиника за пластична хирургия Нефертити

Начало » Въпроси и съвети » Често задавани въпроси

Често задавани въпроси

Десет въпроса за процедурата Фотоподмладяване

 

Може ли да бъде вредна процедурата Фотоподмладяване?

 

Процедурата е абсолютно безопасна за всеки, независимо дали е мъж или жена, дали е млад или възрастен, независимо от анатомичната зона, която се третира. Селектираната дължина на вълната е светлина, въздействаща върху дермата, провокираща засилено производство на кожен колаген. Всички съществуващи проблеми – кръвоносни съдове, пигментни петна, лунички и окосмяване ще бъдат повлияни едновременно. Светлинния лъч  не може да ви навреди по никакъв начин.

 

В какви случаи се прави процедурата Фотоподмладяване?

 

Ходът на времето, атмосферните влияния и стреса в ежедневието дават своя отпечатък върху жизнеността и външния вид на кожата, като я правят да изглежда стара и повехнала. Излагането на слънце – основният виновник за кожен дискомфорт само ускорява процеса. Щетите по кожата – бръчки, лунички, пори, пигментни петна, повърхностни капиляри, белези по лицето и шията се асоциират пряко с остаряващата кожа. Процедурата Фотоподмладяване прави възможно посредством едно неинвазивно третиране да се постигне съществено подмладяване на кожата, без да се нарушава нормалния ход на ежедневието.

 

Какъв ще бъде резултата от Фотоподмладяването?

 

След 3-4 повторения през 7-10 дни, тенът на лицето става равномерен, а повърхността на кожата е много по-гладка, жизнена и свежа. Повърхностите капиляри, лунички и пигментни петна ще изчезнат. Разширените пори и съществуващите бръчки ще бъдат смекчени.

 

Може ли да се прави Фотоподмладяване при всяка възраст?

 

Да, процедурата Фотоподмладяване може да се прави при всяка възраст – подходящи за тази процедура са както тинейджъри с проблемна акнеична кожа, така и всяка друга възраст със следи от фотостареене по  лицето, шията, деколтето, раменете, гърба или горната част на дланите. Повлияването е много индивидулно, но още с първа процедура проблемите ще намалеят драстично.

 

Колко процедури Фотоподмладяване са необходими, за да има резултат?

 

Проблемите, възрастта и признаците на фото-стареене при всеки са строго индивидуални. Резултат ще видите още веднага, след първата процедура, но за пълен ефект са необходими 3-4 процедури, през 7-10 дни.Има ли време за възстановяване след процедурата Фотоподмладяване?

 

Зависи от началното състояние на кожата и съществуващите проблеми.  Колкото са по-сериозни проблемите, толкова  повече време ще се изисква за възстановяване. В повечето случаи, спокойно можете да продължите ежедневието си без прекъсване или да ползвате фон дъо тен за няколко дни.

 

Болезнена ли е процедурата?

 

Усещането по време на процедурата е за парене.

 

Какви са предимствата на Фотоподмладяването?

 

След 25-годишна възраст спада производството на кожния колаген, появяват се спукани капиляри, пори, лунички и петна на откритите части на тялото – това е т.нар процес на фотостареене на кожата. Процедурата Фотоподмладяване успява да се справи с всички тези проблеми бързо и лесно. Фотоподмладяване може да се прави като поддържаща терапия веднъж или два пъти годишно в месеците без излагане на слънце.

 

Как трябва да се подготви зоната на участъка, която трябва да бъде третиран?

 

Кожата на третирания участък трябва да бъде чиста – без следи от грим, фон дъо тен или пудра. Желателно е кожата да бъде добре хидратирана.

 

Може ли да имам тен от море, солариум или автобронзанти и да предприема Фотоподмладяване?

 

При наличие на тен не може да се предприеме процедурата Фотоподмладяване.

По време и след серията процедури Фотоподмладяване е задължително пазене от слънце за един месец за цялото тяло.