Клиника за пластична хирургия Нефертити

Начало » Въпроси и съвети » Често задавани въпроси

Често задавани въпроси

Десет въпроса за процедурата Фотоепилация

 

Може ли да бъде вредна процедурата Фотоепилация?

 

Процедурата Фотоепилация е абсолютно безопасна за всеки, независимо дали е мъж или жена, дали е млад или възрастен, независимо от анатомичната зона, която се третира. Селектираната дължина на вълната е светлина, въздействаща върху луковицата на космите, които се намират непосредствено под накрайника на апарата. Светлинния лъч  не може да ви навреди по никакъв начин.

 

Може ли да се прави при всяка възраст?

 

Да, Фотоепилацията може да се прави при всяка възраст – клиентите са на възраст от 10  до 70 години, може да се прави на всяка анатомична зона. Повлияването е много индивидулно, но още с първа процедура космите ще станат по-тънки и фини, ще растат по-бавно и ще се разредят.

 

Завинаги ли се унищожават космите с Фотоепилацията?

 

Да! Процесът е еднопосочен и космите се унищожават завинаги, но това не може да стане веднага и с една процедура. Фотоепилацията е метод, при който светлината, излъчена от апарата се преобразува в топлина и достигайки до луковицата на косъма, я сгрява до степен, което прави невъзможно производството на нов косъм.  Това гарантира трайното отпадане на космите.

 

Колко процедури Фотоепилация са необходими за пълен ефект?


Растежа на косъма преминава през фази на растеж и фази на застой. В един и същи момент луковиците /космите/ от даден участък са в различни фази. Някои от тях са в период на растеж, други – в застой. Фотоепилацията въздейства интензивно само върху луковиците на онези косми, които са във фаза на растеж. Ето защо е необходимо да се направят няколко процедури, за да бъдат обхванати поетапно всички косми, когато за тях настъпи фаза на растеж. При всеки окосмяването и съответно -повлияването е индивидуално и не може да се предвиди с колко процедури ще изчезне проблема. Най-общо казано окосмяването ще намалее значително след 6-8 процедури. Най-добрите кандидати за процедурата Фотоепилация са хора със светла кожа и тъмен косъм.

 

Какъв е периода между процедурите?

 

Периода между процедурите е различен за различните анатомични зони. За зоните на лицето, периода между процедурите е 3-4 седмици, за зоните по тялото – 6-8 седмици.

 

Болезнена ли е процедурата?

 

Фотоепилацията е сравнително по-безболезнен метод, в сравнение с останалите методи за по-дълготрайно обезкосмяване. Усещането за болка зависи от количеството на космите в определена зона. Когато окосмяването е интензивно – усещането за дискомфорт и парене е по-голямо, но с напредването на процедурите ще намалява. При фотоепилацията кристала, произвеждащ светлинния импулс е с площ 4 см2, което определя бързината на обхождане дори на по-големите полета.

 

Кои са предимствата на Фотоепилацията?

 

Фотоепилацията е много по-бърз, по-безболезнен и по-ефективен метод от всички други методи за отстраняване на нежелано окосмяване.
Фотоепилацията, в допълнение към ефекта на унищожаване на нежеланото окосмяване, прави кожата на третираната зона по-гладка, равна и еластична. Врастнали косми, локални възпаления или пъпки, които придружават нежеланото окосмяване, ще изчезнат до няколко дни след процедурата. Фотоепилацията е незаменима за зони с обърнати косми и придружаващите ги петна, в следствие ползването на епилатор или кола маска.

 

Как трябва да се подготви зоната на участъка, която трябва да бъде третиран?

 

Окосмяването на желания участък трябва да бъде отстранено в домашни условия предишния ден или същата сутрин.

 

Може ли да имам тен от море, солариум или автобронзанти и да предприема Фотоепилация?

 

За успеха на фотоепилацията е важна диагностиката на типа на косъма и на типа на кожата. Колкото по-тъмен е косъма и по- светла кожата, толкова ефективността ще бъде по-добра, а успехът - по- бърз. Фотоепилацията може да бъде направена и при наличие на тен, за сметка на ефктивността.